035 2600304

Huidoneffenheden - Cryopen of T-away ?

Bloedblaasjes, couperose, pigmentvlekken, steelwratjes, milia (gerstekorrel), spider naevi, fibromen, xantelasma, syringomen. Helen Vlietman pakt deze en andere cosmetisch ontsierende huidoneffenheden snel en effectief aan met behulp van de Cryopen en/of de T-away. 
Omdat Helen ook een gediplomeerd medisch assistente is, is ze in staat om te bepalen wat wel en niet verwijderd kan of mag worden. Daarbij neemt zij geen risico en zal u altijd doorverwijzen wanneer een plekje 'verdacht' is.

Hoe werkt de Cryopen?

cryopen huidoneffenheden verwijderen

Met de Cryopen is het mogelijk om de te behandelen plek tot op de millimeter nauwkeurig te bevriezen waardoor er meestal met één enkele behandeling kan worden volstaan. De Cryopen blaast met hogedruk een gedoseerde hoeveelheid stikstof op de aangedane huid waardoor die, in tegenstelling tot de ouderwetse stikstofbehandeling voor wratjes, dieper kan werken zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Voordelen van de cryopen:

  • Makkelijke en korte behandeling
  • Er kunnen veel plekken tegelijkertijd worden behandeld
  • Precieze behandeling op de millimeter nauwkeurig
  • Er wordt geen omliggende huid behandeld
  • Geen littekenvorming
  • Geen chirurgie

Pigmentvlekken

Bruinige vlekjes op de huid, officieel 'lentigo' genaamd ontstaan helaas spontaan met het voortschrijden van de leeftijd, maar zijn onschuldig. De Cryopen biedt een uitstekende behandeling om deze ontsierende vlekjes effectief en pijnloos te doen verdwijnen, als sneeuw voor de zon! Een enkele behandeling kan volstaan.

Xanthelasma

Xanthelasma CryopenEen xanthelasma of xanthoom is een goedaardige huidtumor, die bestaat uit gele plekjes van een vetachtige stof, die zich om onbekende redenen onder de opperhuid ophopen. Ze kunnen bijvoorbeeld voorkomen op of onder de oogleden. Gelukkig is deze aandoening ongevaarlijk en de plekjes kunnen met de Cryopen eenvoudig en pijnloos worden verwijderd. Helaas kunnen ze later dan toch weer terugkomen. 

Syringomen

Syringomen CryopenSyringomen zijn goedaardige woekeringen van de uitgangen van zweetkliertjes. Het zijn kleine, gelige of huidkleurige bultjes, die meestal in groepjes bij elkaar liggen. Ze ontstaan vaak in het ooggebied en dan met name de huid onder de ogen, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam opkomen. Syringomen kunnen verward worden met milia (gerstekorrel)  of xantelasma. Gelukkig is deze aandoening ongevaarlijk en de plekjes kunnen met de Cryopen eenvoudig en pijnloos worden verwijderd. Helaas kunnen ze later dan toch weer terugkomen. 

Hoe werkt de T-away?

Deze techniek werkt op basis van thermocoagulatie. Behandeling met de T-Away is volkomen veilig en effectief en vindt uitsluitend 'aan de buitenkant' plaats. Alleen de te behandelen plekjes worden aangeraakt, wat beschadiging van de omliggende huid uitsluit. Het is een nagenoeg pijnloze behandeling met direct resultaat. 

Steelwratten

Steelwratjes of fribromen, zijn veelvoorkomende, goedaardige huidgezwelletjes. De T-Away maakt ze los en weg zijn ze. 

Couperose

Gesprongen adertjes onder het huidoppervlak, vaak op neus en wangen, veroorzaakt door verminderde elasticiteit van de bloedvatwand. Erfelijkheid, stress, alcohol, roken, inspanning, gekruid eten: de oorzaak is nooit eenduidig. De oplossing wel: behandeling met de T-Away sluit de vaatjes af. Soms zijn meerdere behandelingen nodig, met een hersteltijd voor de huid van 4-6 weken. Eventueel in combinatie met een ultrasone BeautyTec Sim kuurbehandeling om de bloedvatwanden blijvend te verstevigen. Of een serum wat u dageljks kunt gebruiken om de bloedvatwanden te ondersteunen. Tijdens de behandeling kunt u hier uitleg over krijgen.

Bloedblaasjes

Kleine rode blaartjes op de huid verdwijnen met één of twee korte behandelingen.

Milia of Gerstekorrels

Deze zien er uit als kleine, witte korreltjes in of onder de huid. Een milia (gerstekorrel) is een verstopte talgklier, meestal in een haarschacht. Ze zijn niet pijnlijk of kwaadaardig. Vaak zitten de milia of gerstekorrels op het jukbeen en/of rond de ogen en zelfs in de oogranden (wimperhaartjes). Met name op deze laatste plaatsen kunnen ze erg irriteren en kan je ze niet eenvoudig wegkrijgen met enkel een steriel naaldje. Hiervoor is de T-away zeer geschikt. Het talgkliertje wordt eventueel met het haarzakje in 1 keer verwijderd, zodat het op die plek ook niet meer terug kan komen. Deze behandeling duurt slechts een paar seconden, waarna u voorgoed van dit ontsierende plekje bent verlost.

Spider Naevi

Ontstaat wanneer er bij verwijding van een huidvaatje een rood plekje zichtbaar wordt. Vandaaruit vormen zich kleine bloedvaatjes als de poten van een spin, vandaar de naam. Onschuldige aandoening, maar cosmetisch soms hinderlijk. T-Away sluit de vaatjes af en het plekje verdwijnt. De behandeling is hetzelfde als bij couperose.

>>Huidoneffenheden

Ik help u graag verder
neem contact op