Verlies van wenkbrauwen en wimpers

Verlies van wenkbrauwen en wimpers

Wimpers en wenkbrauwen verliezen is een veel voorkomend probleem. We hebben allemaal wel eens momenten gehad dat we in de spiegel keken en wat kale plekken in een of beide van deze gebieden opmerkte. Volle, goed gedefinieerde wenkbrauwen geven het uiterlijk een speciale uitstraling.

Maar wat doe je als die van jou al uitdunnen? Het verlies van haar van de wenkbrauwen en wimpers kan verscheidene oorzaken hebben die we hieronder zullen bespreken, maar maak je geen zorgen, aangezien het bijna altijd tijdelijk is en met een juiste behandeling kan je ze weer herstellen. Let goed op wat je zou moeten doen.

Zoals we eerder gezegd hebben, is het verliezen van je wenkbrauwen of wimpers bijna altijd tijdelijk. Het is belangrijk om eerst altijd uit te vinden wat dit veroorzaakt, om zodoende de geschiktste behandeling vast te kunnen stellen. Laten we eens een kijkje nemen naar de factoren die dit probleem zouden kunnen veroorzaken:

Stress

Er zijn momenten dat we ons meer gestrest voelen dan normaal. Je metabolisme verandert, de cortisolwaarden in je lichaam fluctueren en dit beïnvloedt een hoop van je lichaamsfuncties. Het is normaal om die vervelende haaruitval in je wenkbrauwen en/of wimpers te ervaren.

Eczeem of topische dermatitis

In het geval van eczeem is het een ernstiger probleem en de hulp van een dermatoloog is hiervoor vereist. Eczeem is een ziekte die meestal chronische roodheid, jeuk en ongemak veroorzaakt. Het tast vaak ook het gebied rond de oogleden aan, wat resulteert in een verlies van haar van de wenkbrauwen en wimpers. Volg het advies van je arts op. Eczeem zou behandeld moeten worden met geschikte medicijnen, die het vervelende probleem van haaruitval zouden moeten stoppen.

Wees voorzichtig met haar verwijderen

Uiteraard hebben we het hier over epileren of ontharen van je wenkbrauwen door middel van bijvoorbeeld harsen. Soms, wanneer je een haar bij de wortel uittrekt, kan het langer dan normaal duren voordat deze weer aangroeit en kan het wel twee weken duren voordat je die haar weer ziet. Dus wees voorzichtig met epileren om ervoor te zorgen dat je niet te veel haren verwijdert. Je zou ook moeten onthouden dat haren een ‘eindig’ aantal keren aan kunnen groeien voordat ze voor altijd verdwijnen, dus als je je wenkbrauwen te veel plukt, dan kan het zelfs zo zijn dat je ze definitief kwijtraakt. De haarzakjes raken dan dusdanig geirriteerd dat er geen nieuwe haar meer ontstaat.

Bepaalde medicijnen

Bepaalde medicijnen voor artritis bijvoorbeeld kunnen haaruitval in de wenkbrauwen en wimpers veroorzaken. Als je vragen hebt over bijwerkingen van medicijnen die je voorgeschreven worden of al inneemt, neem dan contact op met je huisarts. Het is het waard.

Veranderingen in je metabolisme

Naargelang je ouder wordt, zal je metabolisme vertragen en dat maakt het makkelijk om last te hebben van kleine onevenwichtigheden die tot haaruitval leiden. De haarzakjes worden minder gestimuleerd, wat inhoudt dat je haargroei langzamer is. Wimpers vallen bijvoorbeeld sneller uit dan dat ze vervangen kunnen worden. Overigens bestaan hiervoor weer zeer goede producten, die de haarzakjes kunnen stimuleren om weer gezonde haren te produceren, waardoor het herstel bespoedigd wordt. Helen Vlietman kan u hier verder over informeren.

Hoe kan je haaruitval in de wenkbrauwen en wimpers behandelen?

Behandeling voor wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Vergroot je dagelijkse inname van foliumzuur, mineralen zoals zwavel en vitamines A, B3 en E. In welke voedingsmiddelen kan je deze vinden? Neem eens een kijkje naar de volgende:

  • Biergist
  • Eieren
  • Kalkoen
  • Wortels
  • Broccoli
  • Uien
  • Perziken
  • Paprika

Rozemarijn- en wonderolie: Beide kunnen gebruikt worden en zijn makkelijk om te vinden, zowel in supermarkten als in reformwinkels. Je hoeft alleen maar een wattenschijfje nat te maken met de olie en het elke ochtend en avond in je wenkbrauwen te masseren. Als je dit elke dag doet, dan kan dit de groei van je wenkbrauwen stimuleren. Afhankelijk van de oorzaak van de uitval uiteraard.

Behandeling voor wimpers

Lange Wimpers
  • Massage met olijfolie: Je kan dit voor het slapengaan doen. Maak simpelweg een wattenschijfje nat met een druppel olijfolie en bevochtig de haarzakjes van je wimpers. Het effect is dat alle make-up resten van met name mascara goed verdwijnen en dat de haarschacht niet verstopt raakt.
  • Ook bestaat er een zogenaamd haargroeimiddel speciaal ontwikkeld voor de wimpers. Dit hoeft u slecht 1x per dag heel dun aan te brengen en geeft na 6 tot 8 weken een enorm effect, zowel in volume als lengte. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar Helen Vlietman.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email