4D-HIFU behandeling

De 4D HIFU-behandeling is een facelift zonder snijden of plastische chirurgie. Dit is de nieuwste niet-invasieve technologie voor huidverbetering, huidverstrakking, huidlifting en rimpelvermindering. Met de 4D HIFU is het liften van de hals, gelaat en decolleté relatief eenvoudig uit te voeren. Er is nauwelijks hersteltijd en de behandeling wordt over het algemeen goed verdragen

HIFU staat voor High Intensity Focus Ultrasound. De 4D HIFU levert direct de ultrasone energie aan de huid en onderhuids weefsel dat het collageen van de huid kan stimuleren en vernieuwen. Waardoor vervolgens de textuur van de huid kan verbeteren en verslapping van de huid kan verminderen.

Het bereikt precies de resultaten van een facelift zonder enige invasieve chirurgie of injecties bovendien een extra bonus van deze behandelmethode is dat er geen downtime is. En het werkt ook even goed voor mensen van alle huidskleuren, in tegenstelling tot die van lasers en de intense pulslichten.

Hoe werkt HIFU?

Tijdens de behandeling worden er hoog intensieve, gefocuste ultrasound pulsen afgegeven in alle lagen van de huid. Met name de SMAG-laag van de huid wordt goed bereikt. Dit is de laag die wordt gelift bij chirurgische ingrepen. In de huid worden de HIFU – impulsen omgezet in warmte. Door deze warmte ontstaan er micro holtes in de huid. Het lichaam reageert hierop door nieuwe weefsel en collageen aan te maken welke de holtes weer opvullen. Hierdoor zet de huid uit en wordt de huid strakker.

De Behandeling
Allereerst wordt er een gel aangebracht op de te behandelen huid. Deze zorgt voor een goede geleiding van de pulsen. Vervolgens wordt het handstuk over het te behandelen gebied bewogen.

Na de behandeling kan de huid ietwat rood zijn, dit verdwijnt vanzelf weer. In sommige gevallen ontstaat er een lichte zwelling, ook dit trekt zeer snel weg.

Direct resultaat?
Het resultaat is dat uw huid geleidelijk verstrakt en zo gelift wordt. Al bij de eerste behandeling wordt het herstelproces geactiveerd. Het zichtbare resultaat is afhankelijk van de conditie van de huid.  Het kan zijn dat u na een week al verschil ziet, maar het kan ook iets langer duren. Het beste resultaat ziet u na 2 tot 4 maanden. Soms treedt er na 6 maanden nog steeds verbetering op. 1 behandeling is vaak al genoeg, echter is er soms een tweede behandeling nodig, maar dit is afhankelijk van het type huid. Daarna kan dit worden bijgehouden met 1 behandeling per jaar. Vaak is herhaling van de behandeling pas nodig na twee jaar.

Populaire gebieden om te behandelen:

 • Voorhoofd
 • Wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes
 • Wangen
 • Kaaklijn en onderkin
 • Neuslippenplooi
 • Hals
 • Decolleté
 • Armen

De voordelen van HIFU

 • Gaat huidveroudering tegen
 • Verbetering van de algehele de huidstructuur
 • De huid wordt zichtbaar helderder en frisser
 • Verbetering van de huidelasticiteit en contouren van het hele gelaat
 • Versteviging afhangende kaaklijn en vermindering van hamsterwangen

Ik leg u graag de werking van HIFU uit tijdens een gratis kennismakingsgesprek.

Maak hiervoor een afspraak online of bel voor een afspraak 035 260 03 04.

Veelgestelde vragen

Bijna iedereen kan deze behandeling ondergaan. In een intake-gesprek wordt uw gezondheid zorgvuldig vooraf besproken en vult u hiervoor ook een formulier in.

Contra-indicaties en niet te behandelen gebieden zijn:

 • Zwangerschap
 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes
 • Hyperthyreoïdie
 • Kanker in het te behandelen gebied
 • Ernstige acne
 • Metalen implantaten of prothese in het te behandelen gebied
 • Injectables in de afgelopen 3 maanden in het te behandelen gebied
 • IPL behandeling in de afgelopen maand

Na afloop van uw behandeling kunt u direct weer aan de slag. De 4D HIFU-behandeling is een niet-invasieve behandeling waarvoor geen herstel vereist is. U kunt een licht ongemak voelen in het behandelde gebied, maar dit is verder niet lastig. Veel cliënten hebben tijdens een lunchpauze de 4D HIFU-behandeling en gaan daarna weer aan het werk.

Direct na de behandeling kunt u het beste geen inspannende sport gaan doen waarbij u warm wordt. Ook bijvoorbeeld geen saunabezoek de eerstvolgende dag.
Oppassen met direct zonlicht en de huid goed beschermen indien u in de zon gaat komen. Zonnebank mag niet gedurende een week.
Vermijd andere high-tech behandelingen, zoals anti-aging, laserontharing en pigment verwijdering in de eerste periode.

Het resultaat van de 4D HIFU-behandeling apparatuur kan variëren per individu. Onmiddellijk na de behandeling is er een verstrakking van de huid door de krimping van de huid. De huidstructuur is gladder en de poriën zijn fijner. Daarna begint het proces van nieuwe aanmaak van collageen. Een jonge strakke huid heeft veel collageen in de huidlagen en in de SMAS laag, de huid die een HIFU behandeling heeft gehad zal veel nieuw collageen aanmaken. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect van de huid. De huid zal gladder en steviger worden. Rimpels gaan vervagen en weg. De huid wordt op een natuurlijke manier gelift.

De meerderheid van de mensen heeft slechts één behandeling nodig. Meestal ziet u na 1 behandeling al het gewenste resultaat. Hiervoor moet u echter wel even geduld hebben. Aangezien het lichaam de tijd nodig heeft om het nieuwe collageen aan te maken. Afhankelijk van uw leefgewoonten, erfelijkheid en uw leeftijd kan dit weken tot wel enkele maanden duren.

Na 2 maanden komt u voor een gratis controle consult. We bespreken dan de resultaten aan de hand van de vóór foto’s en ik maak ook na foto’s. Indien gewenst kan er nog een 2e behandeling toegepast worden, hiervoor betaald u een speciaal tarief. Dit wordt met u besproken tijdens dit consult.

De apparatuur is CE-gecertificeerd. Er zijn al ruim 300.000 behandelingen wereldwijd uitgevoerd. Het is een bewezen, zeer veilige en effectieve niet-operatieve methode voor huidversteviging, huidverbetering en huidlifting.

Bijwerkingen zijn zeldzaam en kunnen zijn: roodheid, blauwe plekken, zwelling, gevoeligheid, krampen, jeuk en gevoelloosheid. Dit is allemaal van tijdelijke aard.

De duur van de behandeling hangt af van de zone die u wilt behandelen, aangezien HIFU lifting een snelle behandelmethode is, kunt u in een korte tijd veel zones behandelen.

Een kleine zone duurt ongeveer 30 minuten, een volledige lifting van gelaat en hals ongeveer 1u30min.

Iedereen ervaart pijn anders. Over het algemeen wordt een tijdelijke zachte prikkeling of lichte warmte ervaren. Heel af en toe ervaart men een prikje. Dit gevoel is echter kortstondig en verdwijnt vrij direct na de behandeling.

Bij de kaaklijn en rond de ogen kan het iets gevoelig zijn. Mocht u van huis uit nogal gevoelig zijn dan is het prettig om een half uur voor komst twee paracetamol in te nemen.