Plasmalift

Ooglift zonder operatie met de Plasmamedical

Met de Plasmamedical kunnen we een prachtige ooglift realiseren, via een plasmalift, zonder dat er enige vorm van snijden aan te pas komt.

De Plasmamedical behandeling heeft een relatief korte hersteltijd, in vergelijking met de chirurgische methode van oogliften.

plasmalift met plasmamedical
De Plasmamedical
Plasmalift voorbeeld

Wat doet Plasma?

Het plasma zorgt ervoor dat we de huid heel gelijkmatig kunnen verwarmen, waardoor de huid krimpt. Dit geeft een onmiddellijke verstrakking.

De Plasma-Medical behandeling is een nieuwe non-invasieve* revolutionaire behandeling. De Plasma-Medicalpen produceert aan het uiteinde van een staafje een klein flitsje. Dit ‘flitsje’ veroorzaakt een plaatselijke verwarming van de huid die vervolgens doordringt in de huid. Dit activeert de fibroblasten waardoor de huid direct krimpt en een verstevigend effect direct zichtbaar wordt met een snelle en litteken-loze genezing.

Doordat de opperhuid als het ware verdampt ontstaat er een klein bruin stipje, een zogenaamde thermische reactie. Deze stipjes worden, afhankelijk van het te behandelen gebied, strategisch geplaatst waardoor  de huid direct zichtbaar krimpt en de overtollige huid wordt gelift. De pen raakt de huid dus niet aan en de huid blijft gesloten.

*dit houdt in zonder snijden, hechten en ontsierende littekens).

Wat zijn fibroblasten?

De belangrijkste functie van fibroblasten is de aanmaak van collageen. Naarmate je ouder wordt neemt niet alleen het aantal fibroblasten af, maar worden ze ook minder actief. Simpel gezegd betekent dit: het ondersteunende weefsel wordt minder stevig, met huid verslapping als gevolg. De fibroblasten bevinden zich in de 2e huidlaag, ook wel lederhuid genoemd.

Hoelang blijft het resultaat van een plasmalift?

Het proces van veroudering gaat uiteraard gewoon door. Het effect is dus niet levenslang maar wel langdurig. Afhankelijk van welke huidverzorging je gebruikt en je levensstijl zal een herhaal behandeling na verloop van jaren weer nodig kunnen zijn. Rimpels zoals de frons en neuslippenplooi zullen eerder terug zijn dan huidverslapping van bijvoorbeeld bovenoogleden. Na 1 behandeling is het resultaat al zeer goed zichtbaar. Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. 

U komt na 2 weken voor een gratis controle. De evaluatie van het resultaat vindt plaats na 3 maanden. Wanneer wij in overleg met u denken dat er meer resultaat bereikt kan worden, bespreken wij met u een eventuele vervolgbehandeling.

Bij een extreem verslapte huid zal ik u eerlijk adviseren om geen Plasmalift behandeling te ondergaan. Dit wordt vooraf tijdens het intakegesprek besproken.

Waar is een plasmalift geschikt voor?

 • Ooglift boven- en onder oogleden
 • Kraaienpootjes
 • Rimpels
 • Neus- lippenplooi
 • Rokerslijntjes en mondrimpels

Voordelen van een plasmalift behandeling

 • Snelle behandeltijd
 • Non-invasief
 • Lichte lokale verdoving met verdovingscrème
 • Langdurig resultaat
 • Meestal 1 behandeling nodig zowel boven –en onderoogleden
 • Korte hersteltijd (roodheid, lichte zwelling en kleine korstjes)

De plasmalift behandeltechniek

Nadat er een verdovende crème is aangebracht en deze 30 minuten heeft ingewerkt gaan we heel kleine puntjes zetten op de huid. De warmte van deze kleine puntjes van 0,1mm tot 0,3 mm doorsnede komt ongeveer 0,02mm tot 0,04mm diep in de huid. Tijdens het plaatsen van de puntjes krimpt de huid hierbij gelijk. Uw huid gaat zich van nature uit weer herstellen en zal een mooi egale structuur aannemen.

Deze behandeling geeft uw oogleden direct een strak en liftend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer zelf collageen aanmaken, werkt dit nog 8-12 weken door in de huid en is het optimale resultaat ook pas dan zichtbaar.

Direct na de behandeling

Contra indicaties

 • Epilepsie
 • Zwangerschap
 • Gebruik van antibiotica
 • Diabetes (in overleg)
 • Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG
 • Overige geïmplanteerde elektrische apparaten
 • Metalen implantaten in behandelgebied
 • Overgevoeligheid voor Lidocaïne (lokale verdoving)

Voor alle bovengenoemde indicaties geldt dat we dit vooraf kunnen bespreken en eventueel advies van een arts kunnen inwinnen.

Veelgestelde vragen plasmalift

Vooraf wordt de huid verdoofd d.m.v. een crème waardoor u vrij weinig voelt. Direct na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. We verzorgen de huid direct met een verkoelende spray. U krijgt nazorg instructies mee om de huid optimaal te verzorgen de dagen na de behandeling.

In uitzonderlijke gevallen kunnen er pigmentverschuivingen zowel hyper- als hypopigmentaties ontstaan. Daarom behandelen wij geen donkere huidtypes.

In principe kan dit prima, maar is wel afhankelijk van het soort werk. Met name bij de ogen is het advies om even rustig aan te doen. Thuis koelen is wel raadzaam en voorkomt zo veel mogelijk zwelling. Houdt wel rekening met enige zwelling en korstjes gedurende de eerste dagen.

Dit is afhankelijk van de grootte van het gebied, over het algemeen is dit 15-30 minuten. We plannen 90 minuten dit is inclusief het intakegesprek, het inwerken van de vedoving en de nazorg.