Veelgestelde vragen

Je krijgt een uitgebreide beschrijving van de nazorg mee naar huis.

Een aantal adviezen staan hier al vermeld:

  • Het is zeer belangrijk dat de behandelde huid droog blijft gedurende 3-5 dagen.
  • Het is handig om tevoren uw haar te wassen, zodat u dit niet dezelfde avond of volgende dag hoeft te doen.
  • De eerste 5 dagen na de permanente make-up behandeling is het beslist verboden om te zwemmen of naar de sauna te gaan. Het behandelde gebied mag niet verweken.
  • Intensief sporten mag niet gedurende de eerste 2-3 dagen, i.v.m. transpiratie.
  • Zonnebaden en de zonnebank worden ook absoluut afgeraden. Na 10 dagen mag dit wel, gebruik dan altijd een SPF crème met minimaal factor 15

Direct na het aanbrengen van de PMU kan er een lichte roodheid van de huid optreden. Deze roodheid verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Het resultaat na de behandeling is aanmerkelijk donkerder dan de uiteindelijke kleur. Dit komt doordat er ook pigment door de opperhuid (dode cellen) wordt opgezogen. Deze laag verdwijnt in de eerste week na de behandeling vanzelf. Ook de eventuele korstjes/schilfertjes zijn na een week verdwenen. Hierna is de werkelijke pigmentatie te bewonderen. Het resultaat kan nu ook iets te licht overkomen. Dit wordt bij de volgende behandeling bijgewerkt. De nabehandeling gebeurt 4-6 weken later.

Het belangrijkste verschil heeft te maken met de diepte van het inbrengen van het pigment. Bij tatoeage wordt het pigment meestal dieper dan 3 mm in het onderhuids bindweefsel aangebracht. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld en dit proces is minder makkelijk terug te draaien. Bij PMU worden de pigmenten 1,5-2 mm in de lederhuid geplaatst. Dat is ook de reden dat PMU vervaagt en een tatoeage veel minder. Verder is er verschil in de gebruikte pigmenten, de naald, het apparaat en de techniek van aanbrengen.

Alvorens er wordt gestart met de pigmentatie, dient er een (medisch) vragenformulier ingevuld te worden. Indien er zich geen contra-indicaties voordoen, kan er behandeld worden. Er wordt samen overlegd over het model en de kleurkeuze. Voor het voortekenen neem ik ruimschoots de tijd. Mijn manier van werken is om u een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven die bij uw gezichtsvorm past. Pas als u helemaal overtuigd bent zal de pigmentatie beginnen.

Gemiddeld tussen de 1 en 5 jaar, maar deze periode is afhankelijk van het huidtype en de aard van de behandeling. Hoe lichter het pigment, hoe sneller dit zal vervagen. De celregeneratie van de huid is ook een belangrijke factor, samen met de UV-straling. Hoe sneller je huid zich vernieuwt, hoe vlugger het pigment vervaagt en des te meer blootstelling aan UV-straling, hoe lichter het pigment wordt. Over het algemeen is er na 12 maanden een opfrisbeurt nodig. Zodoende blijft de PMU mooi van kleur en vorm.

Tijdens de behandeling werken we met een verdovende créme op het te behandelen gebied, zodat het pigmenteren pijnloos is. Je voelt altijd wel de hoge trillingen van het op en neer gaan van de naald, maar dat is zeker niet pijnlijk. Uiteraard is de pijngrens voor iedereen verschillend. Wat door de een als pijn wordt ervaren is voor de ander een gekriebel op de huid. Wij nemen de tijd om de verdoving te laten inwerken. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Ook voor de ogen is het volledig pijnloos.

PMU is geschikt voor iedereen, zowel voor mannen als voor vrouwen, jong en oud. PMU is de perfekte uitkomst voor mensen die dagelijks moeten tekenen met een potlood. Het is ook geschikt voor mensen die geen haartjes meer hebben op de wenkbrauwen en/of oogleden, door bijvoorbeeld Alopecia of een andere aandoening. Jongeren onder de 18 jaar hebben wel toestemming van hun ouders nodig.

Ja dit kan. Maar de huid op dit stukje van het oog, het buitenhoekje, is anders dan de rest van de huid, waardoor het pigment kan gaan ‘zwemmen’. We bekijken de mogelijkheden bij iedere klant afzonderlijk en geven u een persoonlijk advies.

Nee, uw wenkbrauwen worden zeker niet te donker. Wij bouwen de kleur namelijk op in de diverse behandelingen. We beginnen daarom met een wat lichtere kleur. Bij de volgende behandeling bekijken we of de kleur aangepast moet worden. Dit gaat allemaal in overleg met de klant. Aanpassen van de kleur naderhand is altijd mogelijk. Daar hoeft u dus niet voor de vresen.

Voor nieuwe wenkbrauwen en/of eyeliner heeft u minimaal 2 behandelingen nodig. Soms wordt er nog een 3e behandeling toegepast om eventuele kleine bijwerkingen te doen. De kleur wordt op deze manier voorzichtig opgebouwd. Na de eerste behandeling zijn de wenkbrauwen soms niet helemaal gelijk van vorm en kleur. Dit heeft te maken met de dikte van de huid en de opname van het pigment. Ook kan er in uw mimiekspieren verschil zijn. Daar wordt allemaal naar gekeken en rekening mee gehouden voor zover mogelijk. Tussen de behandelingen zit altijd minimaal 4-6 weken.

Jazeker kan dit. In het intakegesprek bekijken we uw pigmentatie en wat er mogelijk is en bespreken we met u wat het eindresultaat kan worden. Over het algemeen ziet u naderhand niets meer van het streepje. En heeft u prachtige wenkbrauw-haartjes dmv Permanente Make-up. Soms is het nodig om vooraf enkele behandelingen met de NG-Yag Laser te doen. Ook hiervoor bent u in veilige handen bij Helen Vlietman.

Hoe de huid reageert verschilt van persoon tot persoon, maar meestal kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten. De huid kan schrijnend aanvoelen, soms is de huid wat gevoeliger en een beetje rood met name bij de eyeliner, dit is meestal van korte duur, enkele uren tot een dag.
Meteen na de behandeling ziet de pigmentatie er donkerder uit. Na 3 à 4 dagen wordt de kleur zichtbaar minder door de natuurlijke afschilfering van de opperhuid.

Bij een eyeliner behandeling kunnen de lenzen het beste uit genomen worden vóór de behandeling. Dit om irritatie te voorkomen. Wij hebben eventueel vloeistof en een doosje aanwezig. Na een eyeliner behandeling zijn uw ogen gevoelig. Het is dan prettiger om een bril te dragen, zeker voor de eerste dag. Ook i.v.m. hygiene is dit wel aan te raden.

Mensen die met gewone make-up een allergische reactie kunnen krijgen, hebben zelden een allergie op Permanente Make-up pigmenten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van de gecertificeerde naalden en pigmenten. Indien u lijdt aan een bepaalde aandoening, vraag dan om uitgebreider advies. Wij hebben lijsten met alle gebruikte ingrediënten van de pigmenten. Om u gerust te stellen. In mijn praktijk (sinds 2007) heb ik nog nooit een allergische reactie op de Permanente Make-Up gehad.

Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) producten, meestal tegen acne, moeten met de Permanente Make-up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Wij raden aan om 6 maanden te wachten na het stoppen met deze medicatie. Ook kort na de Permanente make-up behandeling mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.

Bij gebruik van andere medicatie kan dit besproken worden tijdens het intake gesprek.

Mensen die met gewone make-up een allergische reactie kunnen krijgen, hebben zelden een allergie op Permanente Make-up pigmenten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van de gecertificeerde naalden en pigmenten. Indien u lijdt aan een bepaalde aandoening, vraag dan om uitgebreider advies. Wij hebben lijsten met alle gebruikte ingrediënten van de pigmenten. Om u gerust te stellen. In mijn praktijk (sinds 2007) heb ik nog nooit een allergische reactie op de Permanente Make-Up gehad.

Bewezen is dat deze methode geen schade toebrengt aan de gezondheid. Het Informed Consent formulier dat wij met iedere nieuwe klant doornemen, moet uitsluiten of u wel of niet behandeld mag worden. U krijgt de garantie dat een procedure geheel wordt uitgevoerd met volledig respect voor uw veiligheid.
Er wordt gewerkt met het meest nauwkeurige electronisch aangestuurd apparaat voor de Permanente Make-up. De huid raakt minimaal beschadigd, dit betekent een snellere genezing van de huid en uiteraard minder pijn. Ook wordt bij iedere behandeling een steriele zogenaamde gesloten naaldmodule geplaatst die u zekerheid biedt betreffende hygiëne. Er zijn strenge eisen op de pigmenten die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Ik gebruik alleen pigmenten en naalden die goedgekeurd zijn in Nederland.
De nazorg voor thuis is van groot belang. Wanneer u de instructies nauwkeurig volgt, zult u geen hinder ondervinden tijdens het genezingsproces. Vóór de behandeling wordt dit met u besproken, ook krijgt u een nazorgformulier mee.

Mijn studio en mijn werkwijze zijn op veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd namens de GGD, deze keuring vindt iedere 3 jaar plaats. Salons die Permanente Make-up aanbieden zijn dit verplicht. Kijk op www.veiligpmu.nl voor alle informatie hierover en hier kunt u ook mijn naam terugvinden in de lijst.

Staat je vraag er niet tussen?