Nabehandeling permanente make-up

Nabehandeling Permanente Make-up

Wanneer en waarom is een nabehandeling Permanente Make-up nodig?

Normaal gesproken is het ongeveer een jaar na de laatste behandeling weer nodig de wenkbrauwen bij te werken. Het hangt van uw huidtype af hoelang het pigment mooi blijft in uw huid.

De vorm is dan veelal nog goed te zien, maar de kleur is teruggelopen. Vooral zonlicht is een van de factoren dat de kleur lichter wordt. Een nabehandeling is dan ook meestal bedoeld om de kleur weer mooi te krijgen. Vooral geel is snel uit een kleur verdwenen omdat het een zwakke kleur is en gevoelig voor zonlicht. Denk aan een krant die in de zon is blijven liggen.

Het kan zijn dat de fijne hairstrokes na een jaar er niet meer zo strak uitzien. Soms is het zelfs een beetje schaduw geworden. Eigenlijk is dat normaal, vooral bij de vettere huid en/of een huid die wat grovere poriën heeft. De huid leeft en bij het delen van de cellen verschuift het pigment iets, heel erg weinig, maar genoeg om het strakke te laten verdwijnen. Gelukkig is daar iets aan te doen. Door er met het juiste pigment weer tussen te ‘tekenen’, zijn de haartjes na één nabehandeling weer mooi zichtbaar. Het lijkt of er weer huid tussendoor schemert en zo krijgt u weer dat natuurlijke effect.

U kunt dus bij een nabehandeling kiezen of u een schaduwtechniek wilt, of weer die mooie dunne haartjes. Zoals hierboven gezegd: een vette (grovere) huid zal de dunne haartjes altijd iets laten uitlopen.

Wanneer schaduw en wanneer haartjes laten pigmenteren?

Als u nog voldoende haartjes heeft kan een schaduw mooi zijn. Het geeft als het ware een natuurlijk zachte poederachtige ondersteuning van uw eigen wenkbrauw. Op plekken waar geen haartjes meer zitten is de hairstroke techniek natuurlijker. Je creëert daardoor contrast en het maakt het levendig, natuurlijker.
Het is ook mogelijk om deze technieken te combineren. U kan bijvoorbeeld een zachte schaduw nemen als aanzet en aan het einde van de wenkbrauw (waar op latere leeftijd de haartjes verdwijnen) de hairstroke techniek.
Ook als u een wenkbrauwvorm of kleur hebt waar u niet gelukkig mee bent, zijn er vele correctiemogelijkheden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email